KO-HIS-TA kohdistustaulut (Hyödyllisyysmallisuojattu)

KO-HIS-TA kohdistusmittasarja (Hyödyllisyysmallisuojattu)

Voin myös myydä tai lisensoida kohdistusmitan ja kohdistustaulun oikeudet. Tarvittaessa ota yhteyttä sähköpostitse.

Useille tutut KO-HIS-TA kohdistustaulut ovat minun suunnittelemiani aseiden tähtäinten kohdistamiseen soveltuvia tauluja. Kohdistustaulujen avulla metsästäjät ja muut aseharrastajat ovat saaneet kaipaamaansa apua aseidensa kohdistamiseen. Kohdistustauluja ei ole tällä hetkellä saatavilla.

KO-HIS-TA kohdistusmittasarjan esittely

Mittasarja kulkee helposti mukana ja on tarpeen tullen käytettävissä vaikkapa metsästysretkellä. Joskus kiikarin osumapiste saattaa muuttua vaikkapa kaatumisen tai muun kolhaisun seurauksena. Tällöin varmuuden kohdistuksen paikkansapitävyydelle saat varmimmin ampumalla. Mittasarjan 50 metrin matkan ampumaetäisyyskin löytyy maastossa helposti. Maalina voit käyttää vaikka mittasarjan käyttöohjetta, johon on piirretty ristikko.

Kyseisessä tuotteessa on aseiden kiikareiden tai muiden säätönaksuilla varustettujen tähtäimien kohdistamista helpottavia mittoja. Mitoissa on kiikarien säätöjä vastaavat asteikot, jotka skaalautuvat eri ampumamatkoille. Nyt sinun tarvitsee vain tietää, mikä on kiikarisi säätöjen asteikko ja valita sen mukaan valmistettu kohdistusmitta ja ampumamatka. Siirtotarpeen näet yksinkertaisesti mitasta.

Mittoja valmistetaan 25, 50, 75 ja 100 metrin matkoille. Uudistetussa sarjassa vakiona 2 asteikkoa. Asteikot kiikarin säädöille: 1 CM / 100M ja 1/4" / 100YD.

Muovimitta_kapea.jpgKohdistusmitta ekologinen puinen. Asteikot kiikarin säädöille 1CM / 100m ja 1/4" / 100YD

Puumitta_kapea.jpg

Kohdistusmitta 25 metrin matkalle, kuten tehokkaille imppareille. (Avaimenperämalli)

Kohdistusmittamyyntipakkaus.jpgKohdistusmittasarjan myyntipakkaus. Pakkaus sisältää mittasarjan ja käyttöohjeen.

Käyttöohje.

Ohje tulostettavana PDF-tiedostona saat klikkaamalla tästä. Ohjeita, jos et saa asetta kohdistettua saat klikkaamalla tätä.

  1. Ammu tauluun hyvältä tuelta 50, 75 tai 100 metrin matkalta kolmen laukauksen kasa.
  2. Ota ampumallesi matkalle ja kiikarin säätöjä vastaava mitta esille. Mitassa on merkitty ampumamatka ja säätöasteikko, jolle mitta on valmistettu. (Ohjeen esimerkissä kohdistetaan 75 metrin matkalle. Kiikarin säätöasteikko ¼” / 100YD.)
  3. Mittaa osumakeskeispisteen ja pystylinjan väli. Katso asteikosta kuinka monta napsua tähtäintä pistää siirtää vaakasuunnassa. (Tässä esimerkkitapauksessa sivusiirron tarve on 5 napsua.)sivusaato.1812017.jpg
  4. Mittaa osumakeskeispisteen ja vaakalinjan väli. Katso asteikolta kuinka monta napsua tähtäintä pitää siirtää pystysuunnassa. (Tässä esimerkkitapauksessa pystysiirron tarve on 4 napsua.)pystysaato1812017.jpg
  5. Tee tähtäimeesi tarvittavat säädöt ja varmista aseen kohdistus ampumalla.